Ingatlan Televízió
Ingatlan Televízió
további hirdetések
adatlap bezárása

Balatongyörök 
 

Hivatkozási szám: 5232664
Ingatlan adatai
Irányár: 10 900 000 Ft
Típus: telek
Kategória: eladó
Alapterület: 2 000 m2
Fűtés: -
Állapota: -
Szobák száma: -
Építés éve: -
Szintek száma: -
Részletes leírás
KIEMELT MEGBÍZÁS!


Balatongyörökön ajánlom figyelmükbe ezt a jelenleg még nem belterületi telket.Az önkormányzat folyamatosan minősíti át a területet belterületivé. A közművek az utcában vannak. 2000 mn a terület nagysága. Ezen a részen folyamatosan épülnek családi házak és nyaralók egyaránt. Megközelítése murvás úton. A strand és a központ 8-10 perces séta távolságra van.

-2000 mn-s telek
-jelenlen zártkert
-átminősítés után családi ház és nyaraló egyaránt építhető

A település helyén már az újkőkorszakban laktak. A rézkorból fejsze maradt fenn itt. A római kor-ban kisebb telep működött a mai Szépkilátó környékén, ahol egy fürdő maradványai is láthatóak. A keleti gótok leszármazottjaiból álló keresztények a kora középkorban először a római romokra építkeztek, majd a település központja nyugatra tolódott. Első írásos említése 1121-ből való. Nevét valószínűleg Szigliget urának, II. Atyusz bánnak Gyürk nevű fiáról kapta.
A török időkben viszonylag kevés veszteség érte, mivel a Szent Mihály-dombon álló Meszes Györk vár védte meg. 1732-ben Festetics Kristóf kapja meg birtoknak, majd a 18. század végére komoly településsé sarjadt.
1903-ban elkészült a települést érintő Balatonszentgyörgy–Tapolca–Ukk-vasútvonal. 1910-ben platán-sort ültetett a községben II. Festetics Tasziló herceg skót származású felesége, Lady Mary Hamilton.
A nagy ütemű fejlődése azonban csak a két világháború között indult meg, hajóállomás, strand és önálló plébánia épült. Ekkor épült ki a villasor, illetve a Belügyminisztérium üdülője is, a mai Kastély Szálló. 1990-ben a település megkapta az Európafalu Prix d\\\'Honeur tiszteletdíját.Hívjon bizalommal!
További adatok
Telekterület: 2 000 m2
Kert mérete: -
Erkély mérete: -
Felszereltség: -
Parkolás: -
Kilátás: -
Egyéb extrák:  
Hirdető adatai
Hirdető neve: Otthon Centrum
Kapcsolattartó: Vasas András
Hirdető telefonszáma: +36 70 716 9501
Honlap: -
 
Üzenetet küldhet a hirdetőnek, árajánlatot tehet az ingatlanra:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Üzenet: